torsdag 19 december 2013

Julens stora vörtbrödsbeställning


Det är nu man önskar att man hade en ugn av en annan kapacitet. Det blir till att gå upp kl 05.30 för att hinna med att baka av alla beställda vörtbröd. Det har nu hunnit bli några inköpsvändor för kardemumma, pomerans, ingefära, nejlikor och porter! 

Tips på förvaring av bröd! 
  1. Bröd med skorpa ska ALDRIG förvaras i plastpåse.
  2. Ett surdegsbröd håller normalt 2-3 dagar om det står fritt med snittsidan neråt 
  3. Det går utmärkt att frysa - men tänk på att ta ur brödet ur plastpåsen och tina det på ett galler så behåller brödet sin fina skorpa.
  4. CROSTINI. Om brödet mot förmodan skulle börja bli torrt - skär det i tunna skivor, pensla med olivolja och grädda i 275 grader ca 5 minuter.Vörtbrödscrostini är grymt gott med en god ost på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar