söndag 25 augusti 2013

Godaste surdegspizzan!

Hade gjort baguettedeg till morgonen och kom i sista stund på att jag kunde spara lite av degen till pizzabak. Grundrecept till ljust surdegsbröd hittar du här.

Fördelen med just långjäst surdeg är att den är så otroligt lättarbetad. Den kladdar inte och man kan, precis som de äkta pizzabagarna forma pizzan med bara händerna.

Som tomatsås använder vi Dolmios klassiska pastasås. När vi bakar pizza får man toppa med det man har hemma. Barnen toppade pizzan med ost och rökt skinka. Vuxentoppingen blev ost, hemgjord tapenade, fantastisk god lufttorkad bacon från Gudmundsgården och till sist smörfräst blomkålssvamp. Ugnen ställde vi på 275 g och pizzorna bakades 8-10 min. Det blev dundergott.


Efter ett par veckor gjorde vi pizza igen. Lite annan topping, men fortfarande suveränt gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar